facebookPixel El preu del cafè no para de pujar - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
14 de novembre de 2023 gremicafe

El preu del cafè no para de pujar

Els futurs del cafè aràbica assoleixen els preus màxims dels darrers dos mesos, a la borsa de Nova York.

El cost del cafè verd és cada vegada més alt pel torrador de cafè que es veurà obligat a repercutir el preu en la tassa de cafè.

MILÀ – Els futurs del cafè aràbica a Nova York van augmentar amb força dijous i divendres. El contracte principal d’ICE Arabica per al lliurament de desembre va augmentar 1.100 punts en dos dies per tancar la setmana a 1,709 dòlars, després d’aconseguir un màxim intradia de sis setmanes i mitja d’1,7135 dòlars. A Londres, el contracte principal per al lliurament de gener de 2024 va augmentar divendres 44 dòlars (+1,9%) fins a 2.372 dòlars la tona mètrica.

Els preus dels futurs del cafè continuaran pujant, donat que les existències actuals continuen mantenint-se en mínims històrics. Les existències certificades d’Aràbica controlades per ICE divendres van caure 360.009 sacs, el mínim dels darrers vint-i-quatre anys

Mentrestant, els inventaris de cafè Robusta es van situar en 4.043 lots, lleugerament per sobre del mínim del contracte de 3.374 lots publicat el 31 d’agost.

Els agricultors de Vietnam, principal productor de Robusta, van començar la collita aquesta setmana, tot i que els subministraments es van mantenir limitats.

Podeu llegir la notícia sencera aquí.

, , ,