facebookPixel Coffea stenophylla, la planta de cafè que podria salvar la producció mundial del futur - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
21 d'abril de 2021 gremicafe

Coffea stenophylla, la planta de cafè que podria salvar la producció mundial del futur

Coffea stenophylla

Font: BBC

 

Com ja hem comentat en un altre article, el canvi climàtic i l’augment de les temperatures arreu del món afectarà la productivitat del cafè.

Coffea stenophylla o cafè de Sierra Leona, és una planta de cafè que pot créixer en condicions més càlides, pot tolerar temperatures d’almenys 6 ºC més altes que el cafè Aràbiga. Per tant, és una bona candidata per ajudar a salvaguardar la beguda més consumida arreu del món.

És un cafè silvestre de l’oest d’Àfrica, que recorda al tradicional cafè Aràbiga, tenen un gust naturalment dolç i afruitat.

Aquest tipus de planta ha sigut redescoberta en estat silvestre a Sierra Leona, on històricament es va cultivar fa un segle, aproximadament. Després de la descoberta, aquest any es plantaran les primeres plàntules de stenophylla amb l’objectiu de començar a avaluar el potencial del cafè silvestre i la possibilitat de ser el tipus de cafè d’alta qualitat del futur.

 

 

Font: Comunicaffe

Fotos: (1) BBC, (2) Comunicaffe