facebookPixel Les condicions meteorològiques segueixen afectant el preu del cafè verd - Gremi del Cafè, torradors de Catalunya
16 de novembre de 2021 gremicafe

Les condicions meteorològiques segueixen afectant el preu del cafè verd

 

El preu del cafè segueix disparant-se, en l’última setmana acumula un avanç de més de dos dígits, i des de principi d’any ja acumula una pujada que supera el 90%.

Amb totes les circumstàncies que han anat succeint entorn el sector del cafè, i altres com el subministrament que afecten el comerç internacional de forma genèrica, ara li hem d’afegir l’inconvenient de nous problemes meteorològics que segueixen afectant els principals productors; Brasil i Colòmbia.

Els futurs del cafè Aràbiga han arribat als 2,1675 dòlars per lliura en el mercat estatunidenc, arribant a xifres mai vistes en més de 10 anys.

Brasil, per una banda, està patint problemes greus de producció i subministrament (explicat en detall en aquest article), i Colòmbia per l’altra banda, està lluitant davant de l‘excés de precipitacions que es produeix i que amenaça no sols amb la qualitat de la producció, sinó també amb la quantitat de matèria, ja que es corre el risc que sorgeixin malalties en les plantes i això afecti la seva producció.

Aquest fet ja s’està notant a la producció de Colòmbia. Veient les xifres d’extracció de grans de cafè del mes d’octubre, ha estat en poc més d’un milió de sacs de 60 kg, és a dir, un 13% menys que el 2020, segons ha destacat la Federació Nacional de Cafeters del país. Si mirem la situació dels últims 10 mesos, la producció ha estat de 10,1 milions de sacs, la qual cosa suposa una caiguda de només el 6%.

 

Font de la notícia: El Confidencial